Resepi Daging

Resepi daging masak merah ala Thai

Hari ini, saya ingin kongsikan bersama dengan anda satu resepi Thai yang menjadi kegemaran ramai. Kalau makan dekat restorant Thai, selain dari tomyam menu daging masak merah pasti menjadi pilihan kita. Ramai yang gemarkanya tapi, tak pandai nak masak sendiri. Selalu bayangkan resepi daging merah ala Thai ni susah. Jangan risau, harini saya kongsikan resepi untuk masak daging merah ala Thai yang cukup mudah dan pastinya sangat sedap.

Resepi daging masak kicap pedas

Hari ini saya ingin berkongsi resepi daging masak kicap pedas. Ia adalah resepi yang cukup ringkas tapi sedap. Resepi ini hanya menggunakan bahan-bahan asas sahaja, sangat sesuai bagi mereka yang selalu nak cepat bila memasak. Daging adalah lauk kegemaran keluarga saya. Selain dari resepi masak kicap, daging juga boleh dimasak kari, kurma atau rendang pun sedap. Selera masing-masing, citarasa pun takkan sama. Lain orang lain resepinya. Daging masak kicap pedas ini sesuai dijadikan menu makan tengahari dan juga makan malam.

Resepi sup daging istimewa

Sup antara masakan yang paling ringkas dan mudah untuk disediakan. Hari ini saya sediakan satu resepi sup daging istimewa. Sup daging adalah makanan kegemaran saya dan keluarga. Selalu disajikan untuk hidangan tengahari atau makan malam. Kalau guna daging batang pinang atau daging import pun boleh. Takdak masalah. Resepi ini saya belajar masa sekolah lagi. Resepi campak-campak saja, janji sedap.