Resepi Ayam

Resepi masakan ayam berbagai jenis.

Resepi ayam masak kicap

Resepi ayam masak kicap yang ringkas dan cepat. Resepi ini sesuai dijadikan menu untuk berbuka puasa atau pun sahur. Cara penyediaan yang ringkas, cepat dan tidak memerlukan masa yang lama untuk masak. Sebut sahaja ayam masak kicap. pasti terdapat pelbagai resepinya. Lain orang lain cara masakanya. Hari ini saya ingin kongsikan resepi ayam masak kicap. Untuk resepi ini saya sendiri telah olah mengikut citarasa keluarga sendiri. Ayam masak kicap selalunya menjadi menu kegemaran terutamanya bagi kanak-kanak kerana menunya yang tidak pedas.

Resepi ayam masak merah yang mudah

Ayam masak merah merupakan makanan kegemaran ramai. Pasti ibu-ibu ada resepi yang tersendiri untuk masak ayam masak merah buat keluarga sendiri. Lain orang lain resepinya. Ayam masak merah sangat sedap bila dimakan bersama nasi tomato. Sedap juga dimakan bersama dengan nasi putih. Sekali lagi, hari ini saya kongsikan resepi kegemaran ramai cara untuk masak ayam masak merah yang pastinya mudah tapi sedap. Bagi mereka yang baru nak belajar memasak, pastikan anda mencuba resepi ini dirumah.

Resepi ayam masak halia

Hari ini saya ingin kongsikan satu resepi yang cukup mudah untuk disediakan iaitu resepi ayam masak halia. Masakan yang ringkas, cepat dan tidak mengambil masa yang lama. Seperti biasa, kalau ada resepi baru pasti saya kongsikan bersama dengan anda. Resepi ayam masak halia ini saya belajar dari seorang rakan. Mula-mula saya agak kurang mengemari masakan ini kerana ada halia. Tapi selepas saya mencubanya, resepi ini sangat sedap. Ia pasti tidak mengecewakan anda.

Resepi ayam percik simple

Ayam percik simple yang sangat sedap

Hari ini saya kongsikan satu resepi kegemaran ramai iaitu resepi ayam percik simple. Selalu kalau nak makan ayam percik, beli dekat pasar malam. Paling famous masa bulan puasa, mesti ramai yang beli ayam percik sebagai juadah berbuaka puasa. Resepi yang ingin dikongsikan hari ini cukup mudah dan simple untuk disediakan. Anda mesti cuba dirumah sebagai variasi hidangan keluarga. Rasanya lebih sedap dan yang paling penting kebersihannya terjamin. Resepi ayam percik simple ini ialah untuk hidangan 3 orang makan.

Resepi ayam masak lemak cili padi yang sangat sedap

ayam masak lemak cili padi yang sangat lazat dan istimewa

Hari ini saya ingin kongsikan bersama dengan anda satu resepi turun temurun dari keluarga saya. Resepi ayam masak lemak cili padi yang sangat sedap. Bagi mereka yang memang mengemari masakan pedas, anda wajib cuba resepi ini. Resepi yang cukup mudah, semudah abc, tidak menggunakan bahan yang banyak, tapi ia menjanjikan kepedasan dan kesedapan yang sangat berbeza. Bagi anda yang kurang gemar masakan pedas, jika ingin cuba resepi ini, kurangkan cili padi dalam masakan.

Resepi ayam masak lada hitam

ayam masak lada hitam yang sangat sedap

Hari ini saya ingin kongsikan satu resepi ayam masak lada hitam. Resepi ini cukup ringkas untuk disediakan. Sesuai bagi mereka yang penat bekerja seharian, dan ingin masak yang simple tapi sedap. Masakan ini sangat sedap dimakan bersama nasi putih yang panas-panas atau roti. Boleh juga dijadikan bekal untuk bawa ke pejabat kerana resepi ayam masak lada hitam ini tidak memerlukan masa yang lama untuk disediakan.

Resepi kepak ayam bakar yang sangat mudah

resepi kepak ayam bakar yang sangat sedap

Hari ini saya ingin kongsikan satu resepi kepak ayam bakar yang sangat mudah. Bahagian ayam yang paling digemari oleh semua orang terutama kanak-kanak ialah kepak dan paha ayam. Jadi resepi ini juga boleh digantikan dengan paha ayam. Kalau nak beli dekat luar memang ada jual, tapi kadang-kadang tu rasa tak sedap. Kebersihan penting ok. So, untuk jimatkan kos, saya cuba cari resepi kepak ayam bakar. Resepi ini saya belajar dari buku masakan, seperti biasa saya pasti akan olah mengikut selera sendiri.

Pages